Zöldségek / Paradicsom, paprika / Paradicsom, Fürtös lédig

Paradicsom, Fürtös lédig
Tudástár:

A paradicsom az egyik legközkedveltebb zöldségfélénk. Színben, ízben is vannak különbözőek, ki-ki megtalálhatja a maga ízlésének megfelelőt. A paradicsom nemcsak kellemes ízű, de nagyon jó hatással van az egész testre, leginkább a májra, ami A-vitamin tartalmának köszönhető. Szintén A-vitamin tartalmának köszönhetjük, hogy alkalmas bőrproblémák gyógyítására és a nap által okozott égések csillapítására, továbbá az ibolyántúli sugarak által károsított bőr regenerálására is. Magas káliumtartalmának köszönhető, hogy a paradicsomlé tisztítja a vért, valamint a többi ásványnak, hogy a vérben lévő mérget is képes eltávolítani. Ebben kitűnően együttműködik a zöldbablével .A paradicsom nemcsak belsőleg, de külsőleg is hat. Ha nehezen gyógyuló sebre paradicsom pakolást teszünk, megtisztítja a sebet, és az hamarosan begyógyul.

A paradicsomban található bioflavon kimondottan rákellenes anyag. Minél több ilyen anyagot eszel, annál kisebb a kockázata a rákos megbetegedésnek.

A paradicsom-diéta alapjai. Naponta legalább fél liter cukormentes, 100%-os paradicsomlevet igyál meg. Víz helyett inkább a zöld teát válaszd. Csak csirkét és pulykát egyél, lehetőleg grillezve. Naponta ötször egyél, paradicsom alapú ételeket. Hogyan kövesd? Kerüld a szénhidrátban gazdag ételeket. Csak friss zöldségeket fogyassz. Nem kell nélkülöznöd az ízeket, bátran fűszerezhetsz.

 

Forrás: n.a.

A termékhez kapcsolódó leírás letöltése (PDF)