Zöldségek / Burgonya, hagymafélék / Fokhagyma kg-os

Fokhagyma kg-os
Tudástár:

A fokhagyma őshazája valahol Ázsiában, a kirgiz sztyepeken volt, ahonnan hamarosan meghódította Indiát és a Közel-Keletet. Évelő, hagymás növény, melyet tavasszal és ősszel kell a földbe ültetni, majd amikor a szára megsárgult, kihúzni onnan. Jellegzetes, intenzív szaggal rendelkezik, melyet a benne található kéntartalmú vegyületeknek köszönhet. Hatóanyaga a mintegy 1% kéntartalmú alliin nevű illóolaj. Az allicin reakcióba lép a szervezetet megtámadó baktériumokban vagy parazitákban levő kéntartalmú fehérjék csoportjával, és gátolja azok működését. Emellett antioxidáns vegyület is, tehát megköti a szabad gyököket.

A fokhagyma, hatóanyagainak köszönhetően remek baktérium- és vírusölő szer, de hat a gombák és az élősködők ellen is. Egy gerezd fokhagyma nagyjából 100 ezer penicillinegység baktériumölő hatásával egyezik meg. Emellett remek eszköz lehet a narancsbőr elleni harcban is. Méregtelenítő hatása révén segít megszabadulni a cellulitisztől, ezáltal szerves része lehet narancsbőr elleni programodnak.

A fokhagyma remek orvosság, mely nemcsak a légutakat tisztítja és a náthát űzi el, hanem számos, sokak által nem ismert gyógyító hatása van: emésztést elősegítő, bélfertőtlenítő, bélféregűző, vérnyomáscsökkentő, epe- és májműködést elősegítő, érelmeszesedés ellen is hatásos.

A termékhez kapcsolódó leírás letöltése (PDF)