Receptek / Zöldségfasírt

Leírás: Mártásos hússzeletek mellé köretként is kiváló, de önmagában is finom különféle öntetekkel.

Zöldségfasírt

Hozzávalók:

  • 2 db Sárgarépa lédig
  • 2 db Petrezselyemgyökér lédig
  • 2 db Burgonya
  • 1 db Főzőtök
  • 1 db Tojás
  • ízlés szerint só, bors
  • ízlés szerint liszt, víz
  • Olaj

Elkészítés: A zöldségeket megpucoljuk, nyersen reszelőn lereszeljük. A tojásból, lisztből palacsintatésztát keverünk. Beletesszük a reszelt zöldségeket, összekeverjük, ha kell, teszünk még hozzá lisztet. Ízesítjük sóval, borssal. Evőkanállal kis fasírtokat formázunk belőle és forró olajban kisütjük. Vajas tejfölös tört burgonyával tálaljuk.

Felszolgálás:4 adag
Elkészítés:50 perc
Összes idő:50 perc