Receptek / Zöldborsó főzelék

Leírás: Zsenge borsóból az igazi.

Zöldborsó főzelék

Hozzávalók:

  • 500 gramm zöldborsó (kifejtett mennyiség)
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 kávéskanál pirospaprika (elhagyható)
  • 100 milliliter tej
  • ízlés szerint só

Elkészítés: A borsót az olajon megpároljuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet és sóval ízesítjük. Lehintjük liszttel és pirospaprikával, összeforgatjuk, majd felöntjük tejjel (körülbelüli mennyiséget adtunk meg, attól függően, ki mennyire hígan vagy sűrűn szereti). Néha megkeverve, pár perc alatt összemelegítjük.

Megjegyzés: A paprika akár el is hagyható, van ahol fehéren szeretik.

Összegzés:

Felszolgálás:2 adag
Előkészületek:5 perc
Elkészítés:20 perc
Összes idő:25 perc

Zöldborsó főzelék recepthez kapcsolódó termékek

Petrezselyem zöld
Petrezselyem zöld
cikkszám: GYO0011