Receptek / Vajas kelkáposzta

Leírás: Ezzel az elkészítési móddal megmarad a kelkáposzta szelíd, tiszta íze.

Vajas kelkáposzta

Hozzávalók:

  • 750 gramm kelkáposzta (tisztított állapotban mérjük)
  • ízlés szerint zöldségleves (annyi, hogy a káposztát éppen ellepje)
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint szerecsendió
  • 2 db burgonya (hámozott, nyers, reszelt)

Elkészítés: A káposztát mossuk, 4-6 részre vágjuk, a torzsát eltávolítjuk. A majdnem forró vajban átforgatjuk, zöldséglében lassú tűzön lefedve puhára pároljuk. Amikor puha, a leveleket egy tányérra szedjük, így könnyebb a levét a reszelt burgonyával sűríteni. Amikor a lé felforrt és besűrűsödött, a leveleket újra visszatesszük, kevés őrölt szerecsendióval fűszerezzük, és a tűzről levesszük.

Megjegyzés: Kitűnően illik mindenfajta hús kísérőjeként, de hús nélküli konyhán is megállja a helyét.

Összegzés:

Felszolgálás:4 adag
Előkészületek:10 perc
Elkészítés:1 óra
Összes idő:1 óra 10 perc

Forrás: Vajas kelkáposzta

Vajas kelkáposzta recepthez kapcsolódó termékek

Burgonya piros lédig
Burgonya piros lédig
cikkszám: BUR0001
Kelkáposzta
Kelkáposzta
cikkszám: KAP0002