Leírás: A tökhajókat lehet hússal és zöldséggel is tölteni.
Hozzávalók:
Elkészítés: A hagymát apró kockákra szeleteljük, és forró olajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd lassú lángon fedő alatt készre pároljuk. Ez idő alatt a tököket meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk és a közepét kanállal kikaparjuk: olyanok legyenek, mint egy csónak. Egy nagy tepsit megszórunk zsemlemorzsával, és rátesszük a tököket. Ha kész a hús, hozzáöntjük a tejszínt és kb. 5-10 percig főzzük. Ezzel megtöltjük a tököket, a tetejükre pedig reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Összegzés:
Felszolgálás: | 4 adag |
Előkészületek: | 20 perc |
Elkészítés: | 2 óra |
Összes idő: | 2 óra 20 perc |
Forrás: Töltött tökhajó