Receptek / Töltött tökhajó

Leírás: A tökhajókat lehet hússal és zöldséggel is tölteni.

Töltött tökhajó

Hozzávalók:

  • 4 db főzőtök (közepes méretű)
  • 2 fej vöröshagyma
  • 40 dekagramm darált hús
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 deciliter főzőtejszín
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 10 dekagramm sajt (reszelve)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés: A hagymát apró kockákra szeleteljük, és forró olajban üvegesre pároljuk. Beletesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, majd lassú lángon fedő alatt készre pároljuk. Ez idő alatt a tököket meghámozzuk. Hosszában félbevágjuk és a közepét kanállal kikaparjuk: olyanok legyenek, mint egy csónak. Egy nagy tepsit megszórunk zsemlemorzsával, és rátesszük a tököket. Ha kész a hús, hozzáöntjük a tejszínt és kb. 5-10 percig főzzük. Ezzel megtöltjük a tököket, a tetejükre pedig reszelt sajtot szórunk. Előmelegített sütőben megsütjük.

Összegzés:

Felszolgálás:4 adag
Előkészületek:20 perc
Elkészítés:2 óra
Összes idő:2 óra 20 perc

Forrás: Töltött tökhajó

Töltött tökhajó recepthez kapcsolódó termékek

Vöröshagyma lédig
Vöröshagyma lédig
cikkszám: HAG0004
Főzőtök
Főzőtök
cikkszám: TOK0003