Receptek / Tejszínes bazsalikomos burgonya

Leírás: Bármilyen sült vagy rántott hús mellé kiváló köret, de egytálételként is megállja a helyét.

Tejszínes bazsalikomos burgonya

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm burgonya piros
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 deciliter főzőtejszín
  • 1 tasak bazsalikom
  • pici só

Elkészítés: A burgonyát puhára főzzük. A tejszínt egy keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a passzírozott fokhagymát. Beleszórunk 2 evőkanál bazsalikomot, pici sót, összekeverjük. Egy jénaiba karikázzuk a főtt burgonyát, ráöntjük a kikavart öntetet. Ezt követően előmelegített sötőben, 220 fokon addig sütjük, amíg be nem sűrűsödik, és piros nem lesz az edény oldalán a tejszín.

Felszolgálás:4 adag
Elkészítés:1 óra
Összes idő:1 óra