Receptek / Szőlő saláta

Leírás: Gyors, könnyű őszi íz.

Szőlő saláta

Hozzávalók:

  • 40 dekagramm csemegeszőlő
  • 15 dekagramm mazsola
  • ízlés szerint citromhéj (fél citrom reszelt héja)
  • ízlés szerint citrom (fél citrom, a levére lesz szükség)
  • 5 dekagramm mandulabél (szeletelt)
  • ízlés szerint citromfű

Elkészítés: A szőlőt megmossuk, megszárítjuk, leszemezzük. Egyharamdát összezúzzuk, majd átszűrjük. A többi szemet egyenként félbevágjuk. A mazsolát forró vízben megmossuk, papírtörlőre szedve leszárogatjuk. A citorm héját, levét a szőlőlével és 4-5 kanál vízzel összekeverjük, majd a fél szőlőszemeket és a mazsolát is beleforgatjuk. 2-3 órára behűtjük, hogy kicsit összeérjen. Tálaláskor aranyszínűre pirított mandulával és mogyoróval meghintjük, valamint citromfű levélkékkel díszítjük.

Összegzés:

Felszolgálás:2 adag
Előkészületek:30 perc
Elkészítés:15 perc
Összes idő:45 perc

Forrás: Szőlő saláta