Receptek / Szilva chutney

Leírás: Indiai eredetű recept.

Szilva chutney

Hozzávalók:

  • 2 kilogramm szilva
  • 60 dekagramm cukor
  • 1 evőkanál chilipor
  • 3 db kardamom
  • 1 kávéskanál koriander
  • 2 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 kávéskanál ánizsmag
  • 1 csipet só
  • ízlés szerint kókuszreszelék (fél zacskónyi javasolt)

Elkészítés: A szilvát megmossuk, kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. A fűszereket egy mozsárban összetörjük. Magas oldalú lábosban feltesszük a szilvát főzni. Hozzákeverjük az összetört fűszereket és a kókuszreszeléket. Jól elkeverjük. Sűrű kevergetés közben lekvár sűrűségűre főzzük. Hozzáadjuk a cukrot, jól összekeverjük, hagyjuk, hogy egyet rottyanjon. Jól kimosott, tiszta üvegekbe töltjük, még melegen, a kupakjukat rácsavarjuk és fejjel lefelé fordítjuk. 10-15 perc múlva visszafordítjuk. Kihűlés után hűtőben tároljuk.

Összegzés:

Felszolgálás:10 adag
Előkészületek:20 perc
Elkészítés:2 óra
Összes idő:2 óra 20 perc

Forrás: Szilva chutney