Receptek / Spárgasaláta avokádóval

Leírás: A spárgák végeit letörjük, meghámozzuk, 3cm-s darabokra vágjuk

Spárgasaláta avokádóval

Hozzávalók:

  • 15 dkg friss salátalevél (pl. madársaláta)
  • 50 dkg fehér spárga (zölddel is készülhet)
  • 1 db méretes avokádó
  • 3 db kisebb savanyú uborka
  • 2 csokor friss petrezselyemzöld
  • 3 dl víz a spárga főzéséhez
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/4 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál citromlé + 1 teáskanál az avokádóhoz
Az öntethez:
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál tökmagolaj
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • kevés só

Elkészítés: A spárgák végeit letörjük, meghámozzuk, 3cm-s darabokra vágjuk. Felforraljuk a vizet, sóval, cukorral, citromlével ízesítjük. A spárgát 6-8 perc alatt félpuhára főzzük, jeges vízbe dobjuk, leszűrjük. A petrezselymet finomra aprítjuk, az avokádót félbevágjuk, kiemeljük a gyümölcshúst, kevés citromlével meglocsoljuk és a spárgával megegyező méretűre daraboljuk. Az uborkákat 1/2 cm-esre kockázzuk, a spárgával és a petrezselyemmel összeforgatjuk. Az öntet hozzávalóit csavaros üvegbe töltjük, alaposan összerázzuk. Tálaláskor locsoljuk meg az öntettel.

Összegzés:

Felszolgálás:
Előkészületek: perc
Elkészítés: perc
Összes idő: perc