Receptek / Sárgarépa főzelék

Leírás: A húslevesben főtt sárgarépa ízét idézi vissza ez a főzelék.

Sárgarépa főzelék

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm sárgarépa
  • 1 db vöröshagyma (kis fej)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó zellerzöld
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 kávéskanál liszt
  • 2 deciliter tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés: A megtisztított sárgarépát káposztareszelőn lereszeljük, a hagymát, fokhagymát apróra összevágjuk, a répával összekeverjük, forró olajon megforgatjuk. Húslevessel felöntjük, az apróra vágott petrezselyemmel és a szintén apróra vágott zellerzöld felével meghintjük, puhára pároljuk. Lehúzzuk a lángról, előbb egyik kávéskanál liszttel fátyolszerűen meghintjük, elkeverjük, majd a másik kávéskanál liszttel is meghintjük, keverjük (stauboljuk). Felengedjük tejjel, ha kell, utánasózzuk, összeforraljuk. Meghintjük a zellerzöld másik felével, a borsot tekintettel a gyerekekre nem főzzük bele, aki akarja, maga darálja frissen a tányérjába.

Megjegyzés: Húslevesben főtt hús, fasírt, sült hús, virsli illik hozzá feltétként.

Felszolgálás:4 adag

Forrás: Sárgarépa főzelék