Receptek / Retek mártogatós

Leírás: Indiai recept, eredeti nevén retek raita. A raita joghurtból készül fűszerek és zöldségek hozzáadásával. Lepényekhez vagy húsokhoz tálalják.

Retek mártogatós

Hozzávalók:

  • 280 gramm joghurt
  • 1 csomó hónapos retek
  • ízlés szerint mustármag (egy teáskanálnyi javasolt őrölve)
  • ízlés szerint bors (egy teáskanálnyi javasolt őrölve)
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 csipet só

Elkészítés: A retket lereszeljük, majd kinyomkodjuk a levét. A joghurtba beletesszük a retket, valamint a többi hozzávalót. Lehűtjük 10 perce, kenyérfélével, esetleg hús mellé tálaljuk.

Összegzés:

Felszolgálás:4 adag
Előkészületek:10 perc
Elkészítés:15 perc
Összes idő:25 perc

Forrás: Retek mártogatós

Retek mártogatós recepthez kapcsolódó termékek