Receptek / Rántott karalábé

Leírás: Új íz a rántott zöldségek területén.

Rántott karalábé

Hozzávalók:

  • 1 fej karalábé (nagyobb fej)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 1 db levescsont
  • ízlés szerint prézli
  • ízlés szerint olaj
  • ízlés szerint liszt

Elkészítés: A karalábét megtisztítjuk, felszeleteljük kb 1 cm-es szeletekre, majd a hagymával, a fűszerekkel és a csonttal feltesszük főzni. Ha megfőtt, kiszedjük a léből és lehűtjük. Ha kihűlt, bepanírozzuk és kirántjuk.

Megjegyzés: A főzési idő zsenge karalábé esetében rövidebb. A főzőlé nagyon finom erőleves, ami levestésztával kitűnő első fogás.

Összegzés:

Felszolgálás:4 adag
Előkészületek:10 perc
Elkészítés:2 óra
Összes idő:2 óra 10 perc

Forrás: Rántott karalábé