Receptek / Provence-i újkrumpli

Leírás: Pikáns köretnek.

Provence-i újkrumpli

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm burgonya Agria (újburgonya)
  • 1 kávéskanál himalája só
  • 1 kávéskanál tarka bors (frissen őrölve)
  • 1 evőkanál méz
  • 5 db kakukkfű
  • 2 pinches levendulavirág
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: Az újkrumplit megmossuk, héját rajta hagyjuk, hosszában félbevágjuk, tepsibe tesszük, megspricceljük olajjal. Csurgatunk rá kis mézet, sózzuk, tarka borsot tekerünk rá, megszórjuk kevéske levendulavirággal, és kakukkfűágakat fektetünk rá. Lefóliázva tesszük a 180 fokos sütőbe hőlégkeverésen 25-30 percre, majd a fóliát levéve aranybarnára pirítjuk.

Összegzés:

Felszolgálás:4 adag
Előkészületek:10 perc
Elkészítés:40 perc
Összes idő:50 perc

Forrás: Provence-i újkrumpli