Receptek / Paradicsomleves

Leírás: Ez a recept a Polcz Alaine: Főzzünk örömmel c. könyvében található paradicsomleves recept saját ízlés szerint felturbózott változata.

Paradicsomleves

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm Paradicsom
  • 4 gerezd Fokhagyma
  • 1 csomó Petrezselyemgyökér csomós
  • 1 csomó Bazsalikom
  • 1 csipet Oregánó
  • 1 evőkanál Liszt
  • 1 deciliter Olaj
  • ízlés szerint Só
  • ízlés szerint Bors
  • ízlés szerint Betűtészta (lehet cérnametéltet, csipetkét is használni.)
  • ízlés szerint Víz

Elkészítés: Az olajat felhevítjük, a liszttel majdnem teljesen fehér rántást készítünk. Erre öntjük az előzetesen ledarált paradicsom levét, vízzel tetszés szerinti sűrűségűre hígítjuk, majd ízesítjük a sóval, borssal, fűszernövényekkel. Miután felforrt, belefőzzük a tésztát. Tálalás előtt ízlés szerint cukrozhatjuk is.

Megjegyzés: Előkészítés: a paradicsomot előzetesen ledaráljuk.

Összegzés:

Felszolgálás:4 adag
Előkészületek:30 perc
Elkészítés:30 perc
Összes idő:1 óra