Receptek / Pácolt gyömbér

Leírás: Szushi készítéséhez, de bármely más ételhez ízesítőnek is alkalmas.

Pácolt gyömbér

Hozzávalók:

  • 40 dekagramm gyömbér
  • 4 evőkanál nádcukor
  • 6 evőkanál balzsamecet
  • 4 deciliter víz
  • 1 csipet só

Elkészítés: Tisztítsuk meg a gyömbért a héjától, majd a lehető legvékonyabbra karikázzuk fel. Adjuk a vízhez a cukrot, a balzsamecetet, a sót és tegyük fel főni, egyszer forraljuk össze, majd adjuk hozzá a felszeletelt gyömbért és hagyjuk együtt kihűlni. Kanalazzuk üvegbe és a hűtőben tároljuk fogyasztásig.

Megjegyzés: Praktikák:
- kóstoljuk meg páclét, mielőtt a gyömbért beletesszük és bátran változtassuk ízlésünk szerint az összetevőket
- ha elfogyott a gyömbér, a levet újra fel lehet használni, akár újabb adag gyömbér pácolására, akár főzéshez

Felszolgálás:4 adag

Forrás: Pácolt gyömbér

Pácolt gyömbér recepthez kapcsolódó termékek

Gyömbér
Gyömbér
cikkszám: BUR0009