Receptek / Medvehagymás saláta

Leírás: A répát, kígyóuborkát és a retket megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.

Medvehagymás saláta

Hozzávalók:

  • 1 csokor medvehagyma
  • 0.5 közepes db jégsaláta
  • 4 közepes szár halványító zeller
  • 1 kis db sárgarépa
  • 2 kis db hónapos retek
  • 0.5 közepes db póréhagyma (vagy 2 szál újhagyma)
  • 0.5 db kígyóuborka (kisebb)
  • só ízlés szerint
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés: A répát, kígyóuborkát és a retket megpucoljuk, és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. A medvehagymát és a jégsalátát kisebb laskára vágjuk. A zellert és a póréhagymát vékonyan felkarikázzuk. Csak enyhén sózzuk, és az olívaolajjal leöntjük. Összeforgatjuk és frissen fogyasztjuk.

Összegzés:

Felszolgálás:
Előkészületek: perc
Elkészítés: perc
Összes idő: perc