Receptek / Marokkói répaleves

Leírás: Laktató és kiadós, mégis tele van tavaszi frissességgel.

Marokkói répaleves

Hozzávalók:

  • 60 dekagramm sárgarépa
  • 10 dekagramm bacon
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 csomó csemegehagyma
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés: A zöldhagymát mosás, tisztítás után a zöldjével együtt vágjuk karikákra. A bacont apró kockákra vágjuk, és megpirítjuk. A zsíron pirítsuk meg a felkarikázott zöldhagymát. Mossuk, tisztítsuk a répát, és vágjuk centis karikákra. Annyi sós vízben, amennyi épp ellepi, főzzük félig puhára. Szűrjük le a répát, hagyjuk kihűlni, majd botmixerrel zúzzuk össze, de ne teljesen pépesre. Adjuk a pirított hagymás baconhöz, öntsük fel a főzőléből annyival, amilyen sűrűre szeretnénk, és forraljuk fel. Végül sózzuk, borsozzuk.

Felszolgálás:4 adag