Leírás: Korszerű, csökkentett cukortartalmú és tartósítószer-mentes dzsem.
Hozzávalók:
Elkészítés: Kb 10 kg eperhez adjunk 60 gr almapektint, így kevesebb cukorral, rövidebb főzési idővel tudunk friss gyümölcsös dzsemet készíteni. Az epreket megmossuk, majd a virág kocsányát is eltávolítjuk. Pár darabba vágjuk, majd egy nagy lábasba tesszük. Szórjunk rá 2 kg cukrot, amit előzőleg összekeverünk a pektinnel. Tegyük fel főni, szórjunk bele egy evőkanálnyi levendulavirágot, és állandóan kevergetve forraljuk fel. Ha a sok hab felgyülemlik a tetején, szedjük le róla. A főzés legvégén csepegtessük bele egy citrom levét, vagy 3-4 evőkanál balzsamecetet vagy akár 10-12 db citrompótlót. Forraljuk fel, majd töltsük tisztára mosott üvegekbe. Azonnal zárjuk le, és állítsuk fejre öt percig. Utána már be is pakolhatjuk az éléskamrába.
Felszolgálás: | 4 adag |
Forrás: Levendulás eperdzsem