Leírás: A lencse nem csak főzeléknek jó.
Hozzávalók:
Elkészítés: A lencsét beáztatjuk pár órára. Ezután a karikákra vágott répával együtt feltesszük főzni annyi sós vízben, amennyi kb. 1-2 centivel ellepi. Külön edényben olívaolajon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával. Amint megpuhult a lencse és a répa leöntjük a felesleges vizet róla, majd hozzákeverjük a dinsztelt hagymához. Megszórjuk borssal, valamint hozzáadjuk a mustárt is. Alapos átforgatás után összeturmixoljuk az egészet, és tovább ízesítjük, amennyiben szükséges.
Megjegyzés: Pászkával, vagy bármilyen kenyérfélével ízletes vacsora.
Összegzés:
Felszolgálás: | 6 adag |
Előkészületek: | 10 perc |
Elkészítés: | 50 perc |
Összes idő: | 1 óra |
Forrás: Lencsekrém