Receptek / Lencsekrém

Leírás: A lencse nem csak főzeléknek jó.

Lencsekrém

Hozzávalók:

  • 200 gramm lencse
  • 2 db sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint mustár (1 teáskanál javasolt, magos mustárból)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors

Elkészítés: A lencsét beáztatjuk pár órára. Ezután a karikákra vágott répával együtt feltesszük főzni annyi sós vízben, amennyi kb. 1-2 centivel ellepi. Külön edényben olívaolajon megdinszteljük a hagymát a fokhagymával. Amint megpuhult a lencse és a répa leöntjük a felesleges vizet róla, majd hozzákeverjük a dinsztelt hagymához. Megszórjuk borssal, valamint hozzáadjuk a mustárt is. Alapos átforgatás után összeturmixoljuk az egészet, és tovább ízesítjük, amennyiben szükséges.

Megjegyzés: Pászkával, vagy bármilyen kenyérfélével ízletes vacsora.

Összegzés:

Felszolgálás:6 adag
Előkészületek:10 perc
Elkészítés:50 perc
Összes idő:1 óra

Forrás: Lencsekrém