Receptek / Kandírozott narancs étcsokoládéba mártva

Leírás: Finom desszert, celofánba csomagolva kedves ajándék lehet szeretteinknek.

Kandírozott narancs étcsokoládéba mártva

Hozzávalók:

  • 2 db narancs
  • 1 db citrom
  • ízlés szerint dióbél (kb. fél maroknyi, durvára vágva)
  • 1 db lime
  • 500 milliliter víz
  • 600 gramm cukor
  • 1 csipet só
  • 200 gramm étcsokoládé

Elkészítés: A citrusokat mossuk meg, és vágjuk karikára őket. A magokat távolítsuk el. Egy lábosban forraljunk annyi vizet, hogy ellepje a gyümölcsöket. Lassan rotyogtassuk így 15 percig, majd öntsük le a vizet és öblítsük le a gyümölcsöket. Újabb 15 percig forraljuk őket, majd ismét öntsük le a vizet és öblítsük át. Jöhet a fél liter víz, forraljuk fel, majd tegyük bele a cukrot, a csipet sót és a gyümölcsöket, keverjük át, és így rotyogtassuk 40 percen keresztül. A szirupban hagyjuk kihűlni. Csepegtessük le a gyümölcskarikákat, majd előmelegített sütőben, sütőpapírra fektetve szárítsuk 100 fokon egy órán keresztül. Ha kihűltek, temperáljuk a csokoládét, azaz gőz felett olvasszuk meg. A citrusokat félig mártsuk a csokoládéba, majd sütőpapíron hagyjuk teljesen megszáradni.

Összegzés:

Felszolgálás:12 adag
Előkészületek:1 óra
Elkészítés:2 óra
Összes idő:3 óra

Kandírozott narancs étcsokoládéba mártva recepthez kapcsolódó termékek

Citrom
Citrom
cikkszám: DEL0001
Narancs
Narancs
cikkszám: NAR0001
Dióbél
Dióbél
cikkszám: SZA0007
Lime
Lime
cikkszám: LIM0001