Receptek / Jeges paradicsomvíz

Leírás: Kellemes és egészséges hűsítő.

Jeges paradicsomvíz

Hozzávalók:

  • 10 db Fürtös paradicsom
  • 1 evőkanál só (durva szemű)

Elkészítés: A paradicsomokat durvára vágjuk fel, és egy evőkanál durvaszemű sóval turmixoljuk össze jó pépesre. Tegyük az egészet egy gézzel kibélelt szűrőbe, a szűrőt állítsuk egy lábasba vagy műanyagtálba, és tegyük a hűtőbe. Legalább 8 órán keresztül hagyjuk benne, hogy a lé teljesen ki tudjon csöpögni a paradicsomból. Ne nyomkodjuk, úgy már nem lesz az igazi! Természetesen választhatjuk a fakanalas technikát is: kötözzük egy fakanálra a paradicsomos gézt és így lógassuk a tál fölé. Ebben az esetben vigyázzunk, hogy a géz ne érjen le a tál aljára.

Megjegyzés: Egy kicsit időigényes ennek a nyári italnak az elkészítése, a legjobb ha este akasztgat, és napközben meg elfogyasztja a nedüt. Ja, persze jéggel.

Felszolgálás:4 adag

Forrás: Jeges paradicsomvíz

Jeges paradicsomvíz recepthez kapcsolódó termékek

Paradicsom, Fürtös lédig
Paradicsom, Fürtös lédig
cikkszám: FÜR0001