Receptek / Hideg uborkaleves

Leírás: Kellemes nyári hűsítő.

Hideg uborkaleves

Hozzávalók:

  • 4 db kígyóuborka
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csomó kapor
  • 1 db tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 db citrom (leve)
  • ízlés szerint só (ízlés szerint)
  • ízlés szerint bors (fehér, őrölt)

Elkészítés: Csorgassuk egy fazékba az olívaolajat, majd fonnyasszuk meg benne az összezúzott fokhagymát. Adjuk hozzá a meghámozott és kockára vágott kígyóuborkát. Pároljuk pár percig, majd fűszerezzük fehér borssal, összevágott kaporral, sóval. Engedjük fel annyi vízzel, hogy bőségesen ellepje. Főzzük tíz percig, utána hideg vízzel elkevert liszttel habarjuk be. Keverjük hozzá a tejfölt, jól forraljuk ki, és a végén ízesítsük citromlével. Merülőmixerrel pürésítsük, majd hűtsük le alaposan. Tálaláskor friss, összevágott kaporral hintsük meg.

Megjegyzés: Forró nyári napokon hűsítőként is fogyaszthatjuk.

Összegzés:

Felszolgálás:8 adag
Előkészületek:10 perc
Elkészítés:15 perc
Összes idő:25 perc