Leírás: Polcz Alaine Főzzünk örömmel c. könyvének egyszerű, gyorsan elkészíthető receptje. Akár cipóban is tálalható!
Hozzávalók:
Elkészítés: A megtisztított, kockára vágott, kicsit megsózott hagymát az olajon puhára pároljuk (nem pirítjuk). A vízben feloldjuk a leveskockákat, ezzel felengedjük a hagymát, és lefedve, lassú tűzön egy órán át főzzük. Ha szétfőtt, áttörjük, vagy átturmixoljuk, szükség szerint hígítjuk, és hozzáöntjük a fehérbort. Vékonyra vágott új- vagy póréhagymával még vagy 10 percig forraljuk. Végül tűzálló tálakba vagy csészékbe öntjük, a sütőbe tesszük és ha forró, a tetejére vajban pirított kenyérszeleteket fektetünk, melyekre egy-egy nagy csipet reszelt sajtot szórunk. A sajttal csak annyi ideig kell melegíteni, amíg az megolvad. Azonnal tálaljuk, hogy a kenyér ne ázzon szét.
Összegzés:
Felszolgálás: | 4 tányér |
Előkészületek: | 10 perc |
Elkészítés: | 40 perc |
Összes idő: | 50 perc |