Receptek / Gyömbéres répapüré

Leírás: A pofonegyszerű alapváltozat kínálható sültek mellé extra zöldségköretnek. Ha pedig mártogatósnak szánjuk, akkor a fűszerezés lehet merészebb. Aki nem szereti a gyömbért, az apróra vágott snidlinggel, zöldhagymával, petrezselyemzölddel is ízesítheti.

Gyömbéres répapüré

Hozzávalók:

  • 60 dekagramm sárgarépa
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál őrölt gyömbér
  • ízlés szerint só, bors

Elkészítés: A répát pucolás után kb. 1 centis karikákra vágjuk, olajon megforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, amennyi épp ellepi, megsózzuk. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük, hűtjük. Kétharmadát botmixerrel pépesítjük, a maradékot villával összetörjük. Akkor jó, ha nem teljesen egynemű, maradnak benne nagyobb darabok is. Ízlés szerint sózzuk borsozzuk, majd hozzáadjuk a gyömbért.

Megjegyzés: Gyömbér helyett kerülhet bele zöldhagyma, snidling, petrezselyemzöld is, de akár fokhagymával, csípős pirospaprikával is ízesíthetjük.

Felszolgálás:4 adag

Gyömbéres répapüré recepthez kapcsolódó termékek

Sárgarépa csomós
Sárgarépa csomós
cikkszám: GYO0001
Gyömbér
Gyömbér
cikkszám: BUR0009