Leírás: Kínálhatjuk hideg sültekhez, sajtokhoz, túrókrémhez, de nagyon finom füstölt halakhoz is. Remek ajándékötlet!
Hozzávalók:
Elkészítés: Főzzük meg az egész céklát, majd hűtsük le, és utána húzzuk le a héját. Reszeljük le a káposztareszelőn a megtisztított almával együtt és tegyük egy lábasba. Öntsük hozzá az almalevet, az ecetet, tegyük bele a szegfűszeget, a babért, a kétfelé tört fahéjat, az őrölt köménymagot és a sót. Keverjük hozzá a lekvárzselésítőt, majd tegyük fel főni. Közepes lángon, állandóan kevergetve főzzük 5-6 percig, majd szórjuk bele a cukrot. Forraljuk még további pár percig, majd töltsük tisztára mosott befőttesüvegekbe. Zárjuk le azonnal, és állítsuk fejre pár percre, így nem kell tartósítószert használnunk az eltevéséhez.
Felszolgálás: | 4 adag |
Forrás: Fűszeres céklalekvár