Receptek / Fekete áfonya dzsem

Leírás: Húsok mellé szósznak, vagy torták díszítésére is használhatjuk.

Fekete áfonya dzsem

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm áfonya
  • 50 dekagramm cukor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Na-benzoát (1 kilogramm gyümölcshöz egy késhegynyi mennyiség javasolt)

Elkészítés: A szép hamvas, érett árfonyát szűróben megmossuk. Feltesszük főni, a burgonyatörőt néhányszor belenyomjuk, hogy levet eresszen. A forrástól számítva 15 percig főzzük, hozzáadjuk a cukrot, majd újabb 10-15 percig főzzük. Üvegekbe rakjuk, a tetejére Na-benzoátot szórunk. Az üvegeket lezárás után száraz dunsztba tesszük.

Összegzés:

Felszolgálás:4 adag
Előkészületek:15 perc
Elkészítés:1 óra
Összes idő:1 óra 15 perc

Forrás: Fekete áfonya dzsem

Fekete áfonya dzsem recepthez kapcsolódó termékek

Áfonya 125g
Áfonya 125g
cikkszám: BOG0002