Leírás: A bolti paprikakrémnél jóval erősebb és költséghatékonyabb, bármilyen ételhez felhasználható.
Hozzávalók:
Elkészítés: A paprikákat megmossuk. Zöld végeit levágjuk. Aprítógéppel összeaprítjuk, majd egy edénybe tesszük. Ha kész, az egészet összeturmixoljuk rúdmixerrel, hogy ne legyen darabos. Beleteszünk 1 evőkanál sót, összekeverjük, hagyjuk pár percig, mert levet ereszt, majd egy sűrű szövésű szűrőbe öntjük, és lecsöpögtetjük a levét. Ha lecsöpögött, beletesszük vissza az edénybe, majd rátesszük az olajat és a sót. Jól összekeverjük. Üvegekbe töltjük, majd a tetejére teszünk egy kis olajat, hogy lezárja a pépet légmentesen. Lezárjuk az üvegeket, és mehet a polcra. Tartósító nem kell bele, mert a só tartósítja.
Összegzés:
Felszolgálás: | 6 adag |
Előkészületek: | 15 perc |
Elkészítés: | 15 perc |
Összes idő: | 30 perc |
Forrás: Erős paprikakrém házilag