Receptek / Eperdzsem

Leírás: Cukros, sűrű "békebeli lekvár", darabos gyümölccsel.

Eperdzsem

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm eper
  • 500 gramm cukor

Elkészítés: A megmosott, lecsumázott epret két részre osztjuk. A kisebb szemeket, az eper fele mennyiségét félretesszük. A másik felét a cukorral feltesszük főni és állandó kevergetés mellett, forrástól lassú tűzön addig főzzük, amíg az eper szétfő és jó sűrű lekvárt kapunk. Ebbe aztán beletesszük a félretett másik adag epret. Újra felforraljuk, forrón üvegekbe szedjük. Szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Megjegyzés: Igazán az eltenni való, apró szemű, édes földieperből érdemes majd a télire valót készíteni. Nagyobb mennyiségű eper befőzésekor az arány marad, a főzésidő jelentősen megnő.

Összegzés:

Felszolgálás:4 főre
Előkészületek:10 perc
Elkészítés:30 perc
Összes idő:40 perc

Forrás: Eperdzsem

Eperdzsem recepthez kapcsolódó termékek