Leírás: Gyors, egészséges vendégváró falatkák.
Hozzávalók:
Elkészítés: A megtisztított padlizsán végeit lecsapjuk és hosszanti irányban körülbelül 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk a tojásgyümölcsöt. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, szűrőbe tesszük és legalább fél órán át állni hagyjuk. (Ez idő alatt levet enged.) 30 perc elteltével bő vízben lemossuk a padlizsánt és konyhai törlővel megszárítjuk. Olívaolajjal megkenegetjük a szeleteket és kontakt grillsütőben vagy parázsló faszén felett pár perc alatt megsütjük. A krém elkészítése: A túrót finom lyukú szitán egy kanál segítségével áttörjük és egy tálban simára keverjük az összes többi hozzávalóval. (A dió még finomabb, ha előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.) A grillezett padlizsánszeleteket megkenjük az ízesített túrókrémmel és feltekerjük.
Megjegyzés: Díszítésként tehetünk a tekercsek tetejére egy csepp krémet, ültethetünk rá egy fél dióbelet, végül vékonyra vágott mentalevéllel megszórhatjuk.
Összegzés:
Felszolgálás: | 4 fő |
Előkészületek: | 15 perc |
Elkészítés: | 10 perc |
Összes idő: | 25 perc |
Forrás: Diós túrókrémes padlizsántekercsek