Receptek / Diós túrókrémes padlizsántekercsek

Leírás: Gyors, egészséges vendégváró falatkák.

Diós túrókrémes padlizsántekercsek

Hozzávalók:

  • 1 db padlizsán (kb 400 gr)
  • ízlés szerint só
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 125 gramm túró (a krémhez)
  • 60 gramm krémsajt (natúr, a krémhez)
  • 60 gramm joghurt (natúr, a krémhez)
  • 30 gramm dióbél (durvára vágva, a krémhez)
  • 1 evőkanál mentalevél (durvára vágva, a krémhez)
  • 1 csipet só (a krémhez)

Elkészítés: A megtisztított padlizsán végeit lecsapjuk és hosszanti irányban körülbelül 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk a tojásgyümölcsöt. A szeletek mindkét oldalát besózzuk, szűrőbe tesszük és legalább fél órán át állni hagyjuk. (Ez idő alatt levet enged.) 30 perc elteltével bő vízben lemossuk a padlizsánt és konyhai törlővel megszárítjuk. Olívaolajjal megkenegetjük a szeleteket és kontakt grillsütőben vagy parázsló faszén felett pár perc alatt megsütjük. A krém elkészítése: A túrót finom lyukú szitán egy kanál segítségével áttörjük és egy tálban simára keverjük az összes többi hozzávalóval. (A dió még finomabb, ha előzetesen száraz serpenyőben illatosra pirítjuk.) A grillezett padlizsánszeleteket megkenjük az ízesített túrókrémmel és feltekerjük.

Megjegyzés: Díszítésként tehetünk a tekercsek tetejére egy csepp krémet, ültethetünk rá egy fél dióbelet, végül vékonyra vágott mentalevéllel megszórhatjuk.

Összegzés:

Felszolgálás:4 fő
Előkészületek:15 perc
Elkészítés:10 perc
Összes idő:25 perc

Forrás: Diós túrókrémes padlizsántekercsek

Diós túrókrémes padlizsántekercsek recepthez kapcsolódó termékek

Dióbél
Dióbél
cikkszám: SZA0007
Padlizsán kg-os
Padlizsán kg-os
cikkszám: PAD0001