Leírás: A csőben sütési eljárás Franciaországból ered. Lényege, hogy a megfőzött vagy megsütött alapanyagot mártással leöntjük, sajttal meghintjük és forró sütőben (csőben) megpirítjuk.
Hozzávalók:
Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, sós, citromlével ízesített vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük, kivajazott jénai tál aljára rakjuk. A vajból, lisztből és a tejből híg besamelt készítünk, belereszeljük a sajtot. Mikor kihűlt, belekeverjük a tojásokat, a szerecsendióval ízesítjük, majd a karfiolra öntjük. A tetejére sajtot reszelünk, és a forró sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Megjegyzés: Petrezselyemmel díszíthetjük.
Összegzés:
Felszolgálás: | 4 adag |
Előkészületek: | 15 perc |
Elkészítés: | 15 perc |
Összes idő: | 30 perc |