Receptek / Csőben sült karfiol

Leírás: A csőben sütési eljárás Franciaországból ered. Lényege, hogy a megfőzött vagy megsütött alapanyagot mártással leöntjük, sajttal meghintjük és forró sütőben (csőben) megpirítjuk.

Csőben sült karfiol

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm karfiol
  • 5 deciliter tejföl
  • 2 evőkanál vaj
  • 3 evőkanál liszt
  • 150 gramm sajt
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • 10 gramm petrezselyemzöld
  • ízlés szerint szerecsendió

Elkészítés: A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, sós, citromlével ízesített vízben 10 percig főzzük. Leszűrjük, kivajazott jénai tál aljára rakjuk. A vajból, lisztből és a tejből híg besamelt készítünk, belereszeljük a sajtot. Mikor kihűlt, belekeverjük a tojásokat, a szerecsendióval ízesítjük, majd a karfiolra öntjük. A tetejére sajtot reszelünk, és a forró sütőben 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

Megjegyzés: Petrezselyemmel díszíthetjük.

Összegzés:

Felszolgálás:4 adag
Előkészületek:15 perc
Elkészítés:15 perc
Összes idő:30 perc

Csőben sült karfiol recepthez kapcsolódó termékek

Petrezselyem zöld
Petrezselyem zöld
cikkszám: GYO0011
Karfiol
Karfiol
cikkszám: KAP0011