Receptek / Cicege

Leírás: Mi lehet a cicege? Hát mi más lenne, mint berét, lapcsánka, görhöny, röszti?

Cicege

Hozzávalók:

  • 1 kilogramm burgonya
  • ízlés szerint fokhagyma (fél fej javasolt)
  • ízlés szerint liszt (amennyit a burgonya felvesz)
  • 1 db kefir
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint kakukkfű

Elkészítés: A nyers burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a többi hozzávalót, és az egészet jól összekeverjük. Kevés vajban kisütjük. Tejföllel vagy bármilyen más mártással tálaljuk.

Megjegyzés: Fogyaszthatjuk önállóan, megöntözhetjük fokhagymás tejföllel, netán paradicsommártással. Ha pedig snidlinggel, petrezselyemmel ízesített kefírrel tálaljuk, miután némi reszelt sajtot olvasztottunk a tetejére, a nyári lángos élményét idézhetjük fel, akár már az ősszel, adott esetben a tél közepén.

Felszolgálás:4 adag