Receptek / Bajor reteksaláta

Leírás: Az eredeti recept étolajjal készült, mi olívaolajjal készítettük, így egészségesebb.

Bajor reteksaláta

Hozzávalók:

  • 2 db jégcsapretek
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál mustár
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dekagramm füstölt sajt (reszelve)
  • ízlés szerint só

Elkészítés: A retket meghámozzuk, és vékonyan felszeleteljük. (Lehet például krumplihámozóval vékony csíkokat vágni belőle.) Az olajat összekeverjük az ecettel, a cukorral, a fokhagymával, a sóval, a mustárral, az apróra vágott petrezselyemmel és a reszelt füstölt sajttal. A retket leöntjük az öntettel.

Összegzés:

Felszolgálás:4 adag
Előkészületek:15 perc
Elkészítés:10 perc
Összes idő:15 perc

Forrás: Bajor reteksaláta

Bajor reteksaláta recepthez kapcsolódó termékek

Fokhagyma kg-os
Fokhagyma kg-os
cikkszám: HAG0007
Petrezselyem zöld
Petrezselyem zöld
cikkszám: GYO0011